Ga naar de inhoud
"Onze taak is om meer ruimte en mogelijkheden te creëren."

Marion Jorissen

Marion Jorissen is jurist en werkt sinds december 2022 als directeur van Stichting JESS. Daarnaast is zij onder andere docent bij Wolters Kluwer Schulinck en ze zet zich vrijwillig in voor Ronald McDonald House Charities. Als Jurist heeft ze gewerkt bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, voor de Raad voor de Kinderbescherming en Ministerie van Justitie en Veiligheid.


Opleiding
Marion Jorissen heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd aan Universiteit Leiden en leergang sport en recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Visie
“Ik heb 40 jaar gezinnen gezien waarbij ik dacht: ‘We kunnen jou elke dag vers fruit en vitamines geven, maar als jouw moeder niet leert dat dat haar taak is, blijf je voor altijd bij ons’. Het doel van elke hulpverlener hoort te zijn om anderen weer zelfstandig te maken. Mensen kunnen veel meer dan je denkt.”

Ideaal
Mijn ideaal is dat – als dat nodig is – we kunnen zeggen: ‘We zijn binnen een uur bij je’. Ik zou ons werk heel graag zo willen inrichten dat we mensen direct gaan helpen en niet alles eerst in een bureaucratie hoeven op te tuigen.”