- Tiener en jongvolwassene
Begeleid wonen voor jonge statushouders: Co-living
JESS – Jong En Samen Sterk – richt zich op alle jonge inwoners van de gemeente Den Haag in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Dus ook de doelgroep statushouders vanaf 18 jaar. Dat gebeurt vanuit JIT Co-living, onderdeel van het Jeugd Interventie Team (JIT). Sinds 2007 leveren de medewerkers van het JIT begeleiding en ondersteuning aan deze specifieke doelgroep. In opdracht van de gemeente Den Haag zorgen wij voor opvang en ontwikkelgerichte coaching van statushouders. Ons doel is hen te ondersteunen bij de opbouw van een nieuw leven en deelname aan de maatschappij.

Begeleid wonen
Op twee locaties in Den Haag bieden wij opvang en begeleiding aan statushouders. Momenteel (anno 2022) gaat dat om de volgende locaties:
- Anna van Hannoverstraat
- Scheveningseweg
Op deze locaties samen kunnen in totaal honderd statushouders wonen. Dit betreft voornamelijk alleenstaande statushouders. Zij worden hier geplaatst vanuit een AZC.
Overstap naar zelfstandig wonen
De statushouders die vanuit een van onze locaties uitstromen naar zelfstandige woonruimte, ondersteunen wij onder andere bij de verhuizing, administratie, kennismaking met de buurt, het aanvragen van huurtoeslag en regelen van belastingzaken en het vinden van relevante organisaties in de wijk zoals huisarts en tandarts.
Ambulante begeleiding
Zowel op de groepslocaties als in individuele gevallen bieden we ambulante begeleiding. Kenmerkend voor onze werkwijze is de cultuursensitieve benadering. We zijn flexibel in wáár we werken; onze ambulante begeleiding bieden we desgewenst aan bij de statushouders thuis, op een Servicepunt XL of vanuit school, een werkplek of de dagbestedingslocatie. We kijken wat het meest passend is en de beste resultaten kan opleveren. Als we zien dat er langdurige dan wel meer intensieve begeleiding nodig is, vragen we een MWA-voorziening aan vanuit de Wmo.