Ga naar de inhoud
Opvoedvragen

Tips, advies en informatie

Als ouder heb je soms vragen over de opvoeding van je kind. Je twijfelt wat je het beste kunt doen, of je wilt tips, advies of informatie. Misschien wil je even praten met iemand die er verstand van heeft. Dan kun je terecht bij het Opvoedsteunpunt. Wij zijn er om met je mee te denken, om tips te geven en je in contact te brengen met andere ouders voor een cursus of een bijeenkomst. Je kunt ons bellen, appen of je kunt binnenlopen. Ook kun je een afspraak maken voor een gesprek.

opvoedsteunpunt
Opvoedvragen

Kinderen van 12 tot 18 jaar

We beantwoorden vragen over hoe om te gaan met een boos of angstig kind, wat te doen als kinderen niet naar je luisteren of meer algemene vragen als jij je soms onzeker voelt in je ouderrol. Maar ook over praktische zaken zoals uitgaan, roken, alcohol en sociale media. Van ‘wat moet ik doen als mijn kind niet in slaap valt?’ tot ‘wat moet ik doen als je kind niet wil eten?’. Van ‘hoeveel zakgeld moet ik mijn
dochter geven?’ tot ‘ik denk dat mijn zoon stiekem rookt, hoe voer ik een gesprek hierover?’. We geven je graag advies en denken met je mee.

Opvoedsteunpunt moeder
Over puberteit en positief opvoeden

Cursussen

Het Opvoedsteunpunt organiseert onder andere cursussen over de puberteit ‘puber in huis’ en over positief opvoeden ‘het begint bij mij’. Daar kunnen ouders gratis aan deelnemen. De cursussen worden gegeven in verschillende stadsdelen in Den Haag. We hebben regelmatig bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Ook kun je er andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen als je daar behoefte aan hebt. Wil je meedoen? Kijk voor het actuele aanbod aan activiteiten op www.opvoedsteunpunt.nl.

weekplanner