Zelf verantwoordelijk

De schulddienstverleners van stichting JESS ondersteunen en begeleiden jongeren met financiële problemen, met als uitgangspunt dat een jongere zelf verantwoordelijk blijft.
Zij helpen jongeren met het ordenen van administratie, het maken van een overzicht van de lopende verplichtingen, het aanvragen van toeslagen, het realiseren van (extra) inkomen. Ze zorgen ervoor dat jongeren belangrijke verplichtingen nakomen, zoals het betalen van huur en energie en treffen eventuele betalingsregelingen met schuldeisers.

Daarnaast dragen schulddienstverleners ook basale kennis en begrip van financiële zaken over.

Samenwerking met JIT en JIP

De schulddienstverleners werken regelmatig samen met de trajectbegeleiders van het JIT om jongeren te ondersteunen in het vinden van een studie of baan of om te helpen met het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk. Tevens worden de schulddienstverleners door de jongerenadviseurs van JIP ingeschakeld voor advies rondom financiën en schulden.

Contact met de schulddienstverleners

De schulddienstverleners van JESS zijn te bereiken via: Schulddienstverlening@stichtingjess.nl