Ga naar de inhoud
Eén van de programma’s van stichting JESS

Spel aan Huis

De methodische aanpak van Spel aan Huis is gericht op positieve ontwikkeling van het kind en preventie van problemen. Bij Spel aan Huis komt een van onze begeleiders bij de gezinnen thuis. De begeleider neemt speelgoed mee en samen met het gezin wordt beoordeeld welk speelgoed en wat voor spel het meest is geschikt. De begeleider komt met het kind spelen en betrekt ouders daarbij door bijvoorbeeld samen te spelen, verdieping in het spel te brengen of het speelgoed te verkennen. Na de eerste drie bezoeken wordt een ‘speelplan’ opgesteld. Waar nodig wordt aandacht besteed aan taalstimulering en taalontwikkeling. Ook kan de Spel aan Huis begeleider vragen beantwoorden over de ontwikkeling van het kind, en samen naar bijvoorbeeld de bibliotheek, de speelotheek of de peuterleerplek gaan.

“Ik merkte aan het gezin dat ze het lastig vonden om iets te bedenken wat leuk én leerzaam was. De begeleider van Spel aan Huis heeft hen daarbij echt goed geholpen. Hun dochter (3 jaar) kan nu fijner spelen en ook de ouders hebben er veel van geleerd.”
Een begeleider van Spel aan Huis

Voor professionals

Praktische informatie

Spel aan Huis is bedoeld voor gezinnen uit Den Haag, Delft of Rijswijk met kinderen van 1,5 tot en met 7 jaar oud. De begeleider van Spel aan Huis komt gedurende twintig weken eenmaal per week bij het gezin thuis voor een bezoek van anderhalf uur. De Spel aan Huis begeleiders zijn stagiairs van stichting JESS die een agogische opleiding op HBO- niveau volgen. Zij worden op hun beurt begeleid door de Spel aan Huis coördinator van stichting JESS. Begeleiding via Spel aan Huis is gratis.

“Het was altijd heel gezellig met de begeleider van Spel aan Huis. Mijn zoontje van 5 heeft steeds meer plezier in spelen met zijn vriendjes.
Hij kan steeds beter samenspelen. Het heeft écht geholpen.”
Een moeder over Spel aan Huis

Aanmelden

Ben je professional bij bijvoorbeeld CJG/ JGZ, de peuterleerplek, school of de kinderopvang en heb je een gezin of kind dat in aanmerking komt voor Spel aan Huis? Neem dan contact met ons op!

Aanmelden bij Den Haag Aanmelden bij Rijswijk Aanmelden bij Delft
Hbo Student

Stageplek

Ben je geïnteresseerd in een stageplek bij Spel aan Huis? En ben je tweede-, derde- of vierdejaars HBO-student aan een agogische opleiding? Dan kan je misschien stagelopen bij stichting JESS. Je doet een schat aan ervaring op, je leert een hoop én je hebt leuke collega’s. Neem contact met ons op, want we maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken!

Aanmelden voor stage
spelen

“Ik ben zo blij dat we weer een kindje mogen aanmelden, Ik vind dit zulke mooie projecten!”
Een aanmelder van Spel aan Huis