Ga naar de inhoud
Created with Sketch. Terug naar het overzicht

21 november 2023

Love Your Mind is succesvol gelanceerd

Love Your Mind bundelt kracht van jongeren

Met trots is het project Love Your Mind gelanceerd. Dit initiatief is een project door en voor jongeren over mentale gezondheid. Ons doel is om de wachttijden voor hulp dragelijker te maken, maar ook zwaardere zorg te voorkomen. Dit doen we door informatie, advies, voorlichting en (h)erkenning. Love Your Mind is bedoeld in eerste instantie voor iedere jongere die wel of niet op een wachtlijst staat of die jonger is dan 23 jaar.

Lancering
In de week van 14 november werd met “Bakkie Aandacht” een opgeknapte SRV-bus van Bureau LWPC acht VO-scholen in Den Haag bezocht. Het lanceringsteam van Love Your Mind heeft gastlessen gegeven en gesprekken gevoerd met jongeren. Daarnaast heeft het team docenten en schoolmaatschappelijk werkers ingelicht over het project. Ten slotte vonden er in kleine groepjes gesprekken plaats over de mentale worstelingen en vragen van jongeren over zingeving, somberheid, depressie, vereenzaming, uitzichtloosheid en de prestatiedruk die de jongeren zeggen te ervaren. “Ik ben vaak verdrietig, want mijn broertje van zes heeft acute leukemie. Mijn ouders hebben het ook zwaar.” 

Deelnemen
Jongeren die tussen 14-23 jaar zijn, kunnen aangemeld worden door professionals, ouders of door de hen zelf. Love Your Mind heeft 25 jongeren speciaal getraind als MindMaatjes die deze jongeren kunnen bijstaan. Iedere jongere kan met een MindMaatje een-op-een chatten, sociale activiteiten of weekenduitjes ondernemen, maar ook zijn verhaal met zijn MindMaatje delen. Verder kunnen jongeren rekenen op een wekelijks face-to-face spreekuur en ze kunnen ervaringscafé en themabijeenkomsten bijwonen. “Het primaire doel van Love Your Mind is echt het wachten te verzachten en jongeren een perspectief te bieden.”

Meer informatie en aanmeldingen:
Voor meer informatie of een presentatie kunt u contact opnemen met Isolde Verburgt, projecteider 06-14647507 of i.verburgt@xtra.nl.

Voor aanmeldingen kunt u terecht bij Geeta (LWPC). Telefoon: 088-7878890. Email: info@loveyourmind.nl

Meer over Love Your Mind vind je op loveyourmind.nl. We zijn ook te vinden op Tiktok en Instagram

Love Your Mind is een gezamenlijk initiatief. Er wordt nauw samengewerkt met partners als Stichting JESS/JIP, ExpEx – Experienced ExpertsBureau LWPC / Liane WolfertCentrum 16•22YouzGGZ DelflandJeugdbescherming west en Schakenbosch. Het project is voor de regio Haaglanden en heeft een looptijd van drie jaar. Love Your Mind is mede mogelijk gemaakt door BREN, Stichting BoschuysenOranje Fonds en Fonds 1818.

Deel dit artikel
Nieuws

rondomJou gaat van start

Created with Sketch.
Nieuws

Collega Isolde Verburgt en Love Your Mind in de schijnwerpers

Created with Sketch.
Nieuws

Alle informatie, advies en begeleiding voor jongeren en gezinnen in regio Den Haag nu onder één naam: Stichting JESS

Created with Sketch.